Meistä

Matkamme

Meillä on kokemusta, näkemystä ja intohimoa koneohjaukseen sekä GNSS-ratkaisuihin. Meillä on käytännön kokemusta alasta ja todellista ymmärrystä teknologiasta ja sen soveltamisesta käytäntöön.

Mistä kaikki alkoi

Vuonna 2013 yrityksen perustajat Martin Lindgren ja Patrik Tallgren löysivät liiketoimintamahdollisuuden poravaunujen reikänavigointijärjestelmissä. Yritys perustettiin ja se alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Järjestelmä perustui tuolloin Amerikkalaiseen Carlson DrillGrade-järjestelmään, joka on edelleen porausjärjestelmämme ydin. Vaati paljon matkustusta, pitkiä päiviä ja unettomia öitä, kunnes yrityksen vankka pohja kasvulle oli rakennettu. 

Vuonna 2014 palkattiin ensimmäinen työntekijä ja yrityksen fokus säilyi poravaunujen parissa. Suunnitelmat tuotevalikoiman laajentamisesta uusiin konetyyppeihin sekä GNSS-ratkaisuihin alkoivat kuitenkin jo hahmottua. Siitä lähtien liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet tasaisessa kasvussa. Vuonna 2018 L5 Navigation palkittiin Pohjois-Ruotsissa ”Gazelle of the year” -palkinnolla vuosien 2014-2017 kasvun ja kehityksen ansioista. Vuonna 2017 toimintaa laajennettiin Norjaan ja vuoden 2018 aikana oli Suomen vuoro. 

Vuonna 2019 ensimmäinen kaivinkoneen L5 3D-järjestelmä julkaistiin. 2020 julkaistiin ensimmäisen sukupolven L5 GNSS-ratkaisu. Se sai hyvän vastaanoton mittamiesten keskuudessa ja avasi mahdollisuuksia myös muille rakennusalan ammattilaisille hyödyntää täysimääräisesti RTK-ominaisuuksia. 

 

Yrityksen perustaja

Martin Lindgren

CEO/Founder

L5 Navigation tänään

Vuonna 2020 L5 Navigationin liikevaihto oli 75M SEK mukaanlukien Norja ja Suomi. Maaliskuussa 2021 julkaistiin uuden sukupolven koneohjausjärjestelmä: L5 U3D-X ja samassa yhteydessä julkistettiin yhteistyö Tanskalaisen Unicontrolin kanssa. Lisäksi meillä on markkinoiden kustannustehokkaimmat RTK GNSS-ratkaisut kaikkiin tarpeisiin. 

Tavoitteet

Haluamme olla asiakkaiden ykkösvalinta Pohjoismaissa. Meidän tavoitteenamme on olla Pohjoismaiden markkinajohtaja asennettujen järjestelmien määrässä.

Visio

Kaikilla ammattilaisilla, joilla on tarve tarkalle paikannukselle, pitää olla mahdollisuus sen hyödyntämiseen. 

Missio

Mahdollistamme sen, että useammat ihmiset saavat mahdollisuuden hyödyntää tarkkaa paikannusta kustannustehokkaasti. Työskentelemme lähellä asiakkaitamme varmistaaksemme, että he saavat parhaimman hyödyn investoinnistaan. 

Haluaisitko lisätietoja tuotteistamme?

Lähetä meille yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tavoitat meidät aina myös puhelimitse, yhteystietomme löytyvät alta!