Join our

Meidän taival

Meillä on kokemusta, näkemystä ja intohimoa koneohjaukseen sekä GNSS-ratkaisuihin. Meillä on käytännön kokemusta alasta ja todellista ymmärrystä teknologiasta ja sen soveltamisesta käytäntöön.

Mistä kaikki alkoi

Vuonna 2013 yrityksen perustajat Martin Lindgren ja Patrik Tallgren löysivät liiketoimintamahdollisuuden reikänavigointijärjestelmän poravaunuihin. Yritys perustettiin ja se alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Järjestelmä perustui tuolloin Amerikkalaiseen Carlson DrillGrade järjestelmään, joka on edelleen porausjärjestelmämme ydin. Vaati paljon matkustusta, pitkiä päiviä ja unettomia öitä, kunnes yrityksen vankka pohja kasvulle oli rakennettu. 

Vuonna 2014 palkattiin ensimmäinen työntekijä ja yrityksen fokus säilyi poravaunujen parissa. Suunnitelmat tuotevalikoiman laajentamisesta uusiin konetyyppeihin sekä GNSS-ratkaisuihin alkoivat kuitenkin jo hahmottua. Siitä lähtien liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet tasaisessa kasvussa. L5 Navigation palkittiin Pohjois-Ruotsissa ”Gazelle of the year” -palkinnolla vuonna 2018 kasvun ja kehityksen ansioista vuosien 2014-2017 aikana. Vuonna 2017 toimintaa laajennettiin Norjaan ja vuoden 2018 aikana oli Suomen vuoro.  

Vuonna 2019 ensimmäinen L5 kaivukoneen 3D-järjestelmä julkaistiin. 2020 julkaistiin ensimmäisen sukupolven L5 GNSS-ratkaisu. Se sai hyvän vastaanoton mittamiesten keskuudessa ja avasi myös mahdollisuuksia muille rakennusalan ammattilaisille hyödyntää täysimääräisesti RTK (Real Time Kinematic) ominaisuuksia. 

Yrityksen perustaja

Martin Lindgren

CEO/Founder

L5 Navigation tänään

Vuonna 2020 L5 navigationin liikevaihto oli 75M SEK mukaanlukien Norja ja Suomi. Maaliskuussa 2021 julkaistiin uuden sukupolven koneohjausjärjestelmä: L5 U3D-X ja samassa yhteydessä julkistettiin yhteistyö Tanskalaisen Unicontrolin kanssa. Lisäksi meillä on markkinoiden kustannustehokkaimmat RTK GNSS-ratkaisut kaikkiin tarpeisiin. 

Liiketoiminnan tavoitteet

Haluamme olla asiakkaiden ykkösvalinta Pohjoismaissa. Meidän tavoitteenamme on olla Pohjoismaiden markkinajohtaja asennettujen järjestelmien määrässä.

Visio

Kaikilla ammattilaisilla, joilla on tarve tarkalle paikannukselle, pitää olla mahdollisuus sen hyödyntämiseen. 

Missio

Mahdollistamme sen, että useammat ihmiset saavat mahdollisuuden hyödyntää tarkkaa paikannusta kustannustehokkaasti. Työskentelemme lähellä asiakkaitamme varmistaaksemme, että he saavat parhaimman hyödyn investoinnistaan. 

Vill du komma i kontakt med oss eller veta mer om något?

Skriv en rad eller två om vad du undrar över eller vilken produkt du vill veta mer om så hör vi av oss så snart som möjligt.